Åtta nya jobb till Tvärålund

Uppdaterad
Publicerad

Industrihuset i Tvärålund har stått tomt i ett år. Nu är det klart att Komatsu flyttar in som hyresgäster nästa år.

Under ett års tid har den ideella byaföreningen i Tvärålund jobbat hårt för att få till en långsiktig hyresgäst i industrihuset. Idag blev det klart att skogsmaskinföretaget Komatsu flyttar sin verkstad från Ersboda i Umeå till Tvärålund nästa år.

– Det känns fantastisk roligt att det är klart, säger Anders Lundgren, ordförande i Tvärålunds byaförening.

Vill komma närmare kunderna

Komatsu har idag cirka 30 maskiner knutna till verkstaden i Umeå. I och med flytten till Tvärålund hoppas de kunna effektivisera verksamheten.

– Vi vill komma närmare kunderna, i Umeå avverkas inte speciellt mycket skog, säger Ulf Nordström, eftermarknadschef på Komatsu.

Hoppas på fler jobb

Anders Lundgren hoppas att flytten innebär en utveckling för orten och att det kan innebära fler jobb i området. Ulf Nordström säger att de kommer att börja med åtta tjänster och sedan vill de utöka. Innan Komatsu kommer på plats ska industrihuset anpassas, något som kommer ske i samarbete med byaföreningen.

– Vi har en diger lista, men vi har ett år på oss att göra det, säger Anders Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.