Foto: SVT/TT

Badhus stängs akut

Uppdaterad
Publicerad

Örjansbadet i Skelleftehamn måste stängas i förtid. Arbetsmiljön är alltför riskabel för personalen. – Sex av sju i personalen visar sjuka hus-symptom, säger Berith Markstedt på Skellefteå Fritid.

Att miljön vid kommunens äldsta simhall är dålig har varit väl känt, men tanken var ändå att Örjansbadet skulle hålla öppet ända tills en ny och permanent lösning för simhall i Skelleftehamn presenterats och beslutats.

– Arbetsmiljöproblemen har accelererat under hösten, säger avdelningschef Berith Markstedt på Skellefteå Fritid.

Nu blir det istället en akut stängning. Örjansbadet håller öppet under jul- och nyårshelgerna men stängs från och med den 7 januari.

Oppositionen vill avveckla

Efter dagens akuta stängningsbesked så upprepar oppositionspolitikerna i Skellefteå sitt krav på att helt avveckla simhallen i Skelleftehamn, för att istället satsa på en utbyggnad av Eddahallen inne i stan.

– Vi vill i första hand titta på annan användning för Örjanshallens badhus och i andra hand rivning, säger Andreas Löwenhöök (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.