”Bilen glider så den ligger tvärs över vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen har flera trafikolyckor inträffat i Västerbotten. Vid Gammlia-området i Umeå fick trafikanter uppleva rejäl halka.

Det höll på att gå illa för flera Umeåbor efter dagens julmarknad på Gammlia. Astrid Forsberg var en av trafikanterna vid Gammlia som fick smaka på halkan.

– När vi kom och körde nerför här så glider bilen så den ligger tvärsöver vägen. Då får vi höra att vi ska inte åka längre ned, för det är någon som har kanat ner för hela backen, säger Astrid Forsberg.

Är det något du vill säga till andra trafikanter?

– Håll er inne!

Parkeringsvakt skrek åt reportern

Enligt SVT:s reporter på plats så rådde det kaos i trafiken vid Gammliabacken.

– En parkeringsvakt ropade åt mig att svänga vänster och inte ta vägen ner för backen. Han ropade att bilarna bara kanar hela vägen ner, säger Joakim Silverdal.

Flera olyckor i Västerbotten

Trafikolyckor har under söndagen varit framme bland annat i Hörnefors, Sävar och längs Kolbäcksvägen samt vid sjukhuset i Umeå. På E12 mellan Tärnaby och Hemavan körde en lastbil i diket och blockerade vägen.

Polisen varnar för det extremt hala väglaget, och uppger att halkbekämpningen som pågår inte är tillräcklig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.