Brutala kockar gör succé på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Brutal matlagning, swedish style, har gjort succé på nätet. Över en miljon tittare har sett Niklas Lundberg från Umeå och hans kompisar formligen göra slarvsylta av ingredienserna i det trånga studentköket.

Den brutale kocken Niklas Lundberg från Umeå har gjort succe på sajten Youtube. Han och hans vänner lagar mat i ett trångt litet kök i ett studentområde på Ålidhem. Och maten hanteras inte varsamt.

”Skala potatisen med din kropp. Som vanligt!” vrålar Niklas Lundberg och gnider en bintje maniskt mot skäggstubben. Morötter kastas mot skärbrädan, löken sprutar när den hackas, kycklingfilérna misshandlas till underkastelse och vattnet till grytan hämtas i en snödriva. Det är långt ifrån Tina Nordströms milda ”jättegott”.

”Add the moosemeat. We´re not perfect. We´re regular”, gormar Niklas i klippet.

Började på skoj

Det började på skoj. För tre veckor sedan lade Niklas Lundberg och hans vänner ut ett klipp på Youtube, sedan två till. Efter den tredje filmen exploderade tittandet.

– Ja, det var absolut ingenting vi räknat med. När jag kollade en kväll hade vi haft 60 000 tittare och när jag vaknade upp på morgonen hade vi 200 000 tittare. Sen har det bara ökat, säger Niklas Lundberg.

De har tittare i Sverige, USA, Kanada men även Sydkorea.

– Sydkorea är en stor fanbase, säger en något förbryllad Niklas Lundberg.

Inför nästa film känner killarna att kraven har ökat. Hur ska de kunna göra det ännu brutalare?

– Ambitionen är att göra det kul. Och så länge folk tycker det är kul kommer vi att fortsätta, säger Niklas Lundberg.

Liselott Holm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.