Foto: Umeå kommun

Byggnad i centrala Umeå rivs

Uppdaterad
Publicerad

I april påbörjas rivningen av en gammal byggnad i centrala Umeå. Och under tiden hjälper kommunen till med färdmedel i väntan på att ett parkeringshus ska byggas.

Nu rivs fastigheten Ymer 1 på Västra Esplanaden i centrala Umeå. Det är i den fastighet som bland annat krogen Peppes hållit hus.

Rivningen startar i mitten av april och väntas vara färdig i juni, och delar av Kungsgatan och Västra Esplanaden kommer att spärras av under rivningsperioden från och med mitten av april. Från Umeå kommun flaggar man för att det kommer vara bullrigt under perioden, men skriver i ett pressutskick att ljudnivån kommer hålla sig inom Naturvårdsverkets riktvärden för buller.

I väntan på bygge av ett parkeringshus på platsen erbjuds utlåning av lådcyklar vid platsen. Cykelutlåningen startar från och med hösten 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.