Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter förhandlingarna: Här ska Lustig spela

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig har spelat i skotska ligalaget Celtic sedan 2012. Hans kontrakt med klubben löper ut i juni i år och efter tuffa förhandlingar är det nu klart var Umeåsonen kommer att fortsätta sin fotbollskarriär.

Tuffa förhandlingar har pågått om en eventuell förlängning i Celtic. 30-åringen har uppgett att han trivts bra i laget, men inför den eventuella förlängningen ställde han höga krav på sin lön.

– Han är 29 år och det här kommer med största sannolikhet bli hans sista stora kontrakt. När du är i den åldern vill du se till att allt blir rätt. Om han spelar tills han är 35 år så har han sex år kvar. Det innebär att det är 72 löneutbetalningar som återstår. Det är allt, sen är han klar, och det måste räcka resten av livet för honom, sa managern Brendan Rodgers till den skotska tidningen Daily Record innan jul.

Under onsdagen meddelade klubben att Mikael Lustig skrivit på ett förlängningskontrakt med Celtic. Kontraktet sträcker sig till maj 2019 och båda parter verkar nöjda med överenskommelsen. ”Lustig har stått bakom en väsentlig del av lagets framgångar de senaste säsongerna” skriver klubben på deras hemsida. Vad Lustigs lön efter de tuffa förhandlingarna till slut landade på är dock ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.