Polisen har identifierat en gärningsperson, men letar efter fler misstänkta efter det anmälda överfallet på en flicka på Ersboda i måndags. Foto: Anna Bergman/SVT

En misstänkt efter överfall på flicka i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har identifierat en av de fyra gärningspersoner som misstänks ha överfallit en minderårig flicka på Ersboda i Umeå. Händelsen utreds som misshandel och sexuellt ofredande mot barn.

– Det finns fortfarande misstänkta som inte är identifierade, säger Viktoria Lundqvist, åklagare.

Det var vid 19-tiden i måndags som polis larmades till Västra Ersboda efter uppgifter om att en minderårig flicka blivit påhoppad utomhus av flera yngre män.

Åklagare Viktoria Lundqvist meddelar att förhör har hållits med flickan, men vill inte kommentera vad som framkommit där. Polis och åklagare arbetar vidare med ärendet som nu rubriceras som misshandel och sexuellt ofredande mot barn.

– Vi har identifierat en person som är under 18 år i det här ärendet, men det finns fortfarande misstänkta som är oidentifierade, säger Viktoria Lundqvist, åklagare.

Ingen frihetsberövad

Även om en av de misstänkta har identifierats så är ingen frihetsberövad i nuläget.

– Vi har inte hunnit hålla något förhör med någon misstänkt än, säger Charlotte Spets, utredare vid polisen.

Åklagaren: ”Är en isolerad händelse”

Åklagaren delar polisens bild över att det inte finns någon anledning för allmänheten att känna oro.

– Bilden är att det är en isolerad händelse och det har inte kommit fram någonting i nuläget som tyder på att det kommer att upprepas, säger Viktoria Lundqvist.

Flickan ska efter händelsen ha tagit sig hem på egen hand och har inte behövt uppsöka sjukvård.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är hemskt” – se några Umeåbor berätta om hur de känner efter överfallet på Ersboda. Foto: Stefan Brännström / SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.