Umeå kommun satsar på aktiviteter för äldre Foto: TT

Fler aktiviteter för Umeås seniorer

Uppdaterad
Publicerad

Sittgymnastik, sommarcafé och matlagningsgrupp anordnas på vård- och omsorgsboenden runt om i Umeå kommun. Och kommunen fortsätter att satsa pengar på aktiviteter för äldre.

Förra året genomfördes drygt 16.800 sociala, kulturella och fysiska aktiviteter på vård och omsorgsboenden i Umeå kommun efter att kommunen satsat på att anställa fler undersköterskor och vårdbiträden.

— Vi vill att äldre ska ha en meningsfull vardag. Det är jätteviktigt oavsett om de bor på ett vård- och omsorgsboende eller om de bor hemma, säger Janet Ågren, ordförande i äldrenämnden.

En miljon till välmående

Äldrenämnden avsätter en miljon kronor under 2017 på bland annat underhållning och promenadgrupper men också på samarbete med den kommunala enheten kultur för seniorer som arrangerar till exempel allsång och konstvandringar.

— Det är viktigt att man känner att det händer saker på våra boenden och att de får möjlighet att umgås. Det skapar välmående och livskvalitet, säger Janet Ågren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.