Flera lastbilar fast på vägen i väderkaoset

Uppdaterad
Publicerad

Vädret ställer till det i trafiken. Flera lastbilar och personbilar har fastnat på E12 väster om Hemavan i Västerbotten.

Det blåser kraftigt i Västerbottensfjällen och vädret ställer till problem i trafiken. Nu sitter flera lastbilar och personbilar fast på E12.

– Det är besvärligt väder där med dålig sikt och kraftiga vindar, säger Peder Jonsson, polisens presstalesperson i region Nord.

Hur ska man få loss alla bilar och lastbilar?

– Det är trafikverket som är ansvariga för att hålla vägarna öppna. Dom har skickat en plogbil som är på väg dit, säger Jonsson.

Då kan fordonen sitta fast länge?

– Det kan finns en risk att de får sitta kvar ett tag.

Läs också: Hela huset skakade av stormen

Polisen uppmanar trafikanter att hålla sig uppdaterade via trafikverkets hemsida. Trafikverket skriver i ett pressmeddelande att vägen mellan Klippen och norska gränsen på E12 kommer att vara avstängd till 21-tiden ikväll på grund av det hårda vädret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.