Foto: SVT

Föraren häktas efter förhandling

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen lämnade åklagare in en häktningsframställan till Skellefteå tingsrätt för den 30-åriga man som voltade och orsakade en annan mans död i Skelleftehamn.

Föraren bakom dödsolyckan på Skelleftehamnsleden häktas under måndagen, det efter en häktningsframställan från åklagare.

Olyckan ägde rum under natten mot fredagen och föraren, som fick lindriga skador i samband med händelsen, anhölls under samma eftermiddag. Passageraren avled senare på Skellefteå lasarett.

Den omkomne var boende i Skellefteå kommun.

Under måndagen häktades mannen på sannolika skäl för grovt vållande till annans död och för grov vårdslöshet i trafik. Mannen gjorde sig också skyldig till flera brott innan vansinnesfärden. Bland annat för stöld av fyra kompletta däck som stals vid en bilfirma under natten.

30-åringen misstänks också för rån, misshandel och olaga hot.

– Den häktade erkänner stölden men förnekar övrigt. Han erkänner att han körde bilen, men brottet i sig nekas, säger åklagare Anders Norberg.

Åklagaren menar att det är mannens sätt att framföra fordonet som vållat en annan människas död, och att han därför ska häktas på sannolika skäl.

– Jag menar att körsättet bidragit till kraschen. Vi håller på att utreda hur han körde och vi har en uppfattning, men mer än så går vi inte ut med, säger Anders Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.