Förlust i första kvalmatchen

Det blev inte den start på kvalserien som Björklöven önskat. Första matchen hemma i Umeå slutade med förlust.

Laget som tidigt blev klara för kvalspel laddar nu för tredje gången gillt för att få spela i den högsta serien i damhockeyn, Riksserien. Och målet är tydligt – laget ska ta klivet upp.

På lördagen spelades den första matchen, hemma mot Göteborg. Det var gästerna som tog kommandot, 0-1 genom Kallison Funk en dryg kvart in i första perioden.

Löven kvitterade genom Karin Markeby en knapp minut senare, men sedan drog Göteborg ifrån – två mål på 30 sekunder i slutet av första perioden.

Löven reducerade till 2-3 i tredje perioden, men det räckte inte. Matchen slutade 2-3 till Göteborg.

Nästa match spelas hemma imorgon, söndag. Kanske ett bättre publikstöd än dagens futtiga 177 besökare skulle lyfta laget när man möter Färjestad klockan 15.00 i T3 Center.