Polis på plats när golvet gav vika på en serveringsavdelning inne på Brännbollsyrans festivalområde under fredagen. Foto: SVT

Golv gav vika på Brännbollsyran

Uppdaterad
Publicerad

Golvet till en avdelning inne på Brännbollsyrans festivalområde i Umeå klarade inte trycket av folk under fredagskvällen. Arrangörerna tvingades stänga området, men ingen person uppges ha skadats.

Det blev smått dramatiskt under Icona Pops spelning inne på festivalområdet i Umeå på fredagskvällen. Golvet till den så kallade premium-avdelningen gav vika och arrangörerna stängde av området, uppger polisen i Västerbotten.

– Under spelningen med Icona Pop började en sektion på övre etage att svikta. Då tog vi beslutet att utrymma det övre etaget av säkerhetsskäl, säger arrangören på sin facebooksida.

Brännbollsyran

Tömdes på folk

Bardelen på avdelningen befinner sig cirka tre till fyra meter ovanför marknivå och var väldigt välbesökt i samband med kvällens stora akt omkring midnatt. Golvet ska ha varit svajigt redan tidigt på kvällen och pallade sedan inte trycket när festivalbesökarna strömmade till.

– Det var aldrig någon akut fara för fall eller ras, men besökarnas säkerhet är inget vi tummar med. Efter ett tag började det även ske rörelser i det lägre planet med en meters höjd och då utrymde vi hela ställningen.

Ställningen har enligt arrangören varit besiktigad och godkänd för evenemanget.

– Exakt varför ställningen sviktade måste vidare utredas av leverantören.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Festen fortsätter ikväll

I kväll, lördag, fortsätter festivalen och flera större akter så som Miriam Bryant, Silvana Imam och Sebastian Ingrosso spelar. Nu ska premium-avdelningen rivas och kommer att ersättas med en ny på markplan till lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brännbollsyran

Mer i ämnet