Foto: SVT

Heidi från Umeå är bäst i Sverige på smink

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan ställde hon upp i sin allra första tävling och vann hela SM. Nu siktar Umeåbon Heidi Garcia Andersson mot nästa mål – make up-VM i Düsseldorf.

I tre år har 21-åriga Heidi jobbat som make-upartist och till vardags jobbar hon bland annat med att sminka Go'kvälls gäster i SVT. Förra fredagen var hon en av sex finalister som deltog i make up-SM som avgjordes i Stockholm.

– Man tävlar mot så duktiga make up-artister, så jag var väldigt ödmjuk inför tävlingen och nöjd bara över att jag var bland topp sex, säger hon.

Allt skulle vara perfekt

Tävlingen bestod av två moment – ett tekniskt- och ett temamoment. Heidi och hennes medtävlande bedömdes utefter deras professionalitet, hygien, vilka tekniker de använde och hur slutresultatet blev – allting skulle vara perfekt och symetriskt.

Med sin personliga stil och unika tolkning av temat ”In a galaxy, far far away” tog hon poäng hos domarna och utsågs till bäst i Sverige. Se resultatet i inslaget ovan.

– Det känns jättebra. Jag har verkligen bevisat något för mig själv och det är en otroligt rolig känsla att vinna.

Siktar mot nya mål

Nu siktar Heidi mot nya mål. I mars 2017 kommer hon att delta i make up-VM.

– Det gäller att förbereda sig mentalt och känna att ”jag kan det här”. Även att öva mycket på de restriktioner jag kommer att få och känna sig lugn, så att man kan gå in i läget att det kommer att bli otroligt kul. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.