Foto: SVT

Hoppfullhet och ministerkram efter debatten

Uppdaterad
Publicerad

Efter den direktsända landsbygdsdebatten i Umeå har de kramande ministrarna i bakgrunden gett en intervju med en Skatteverksanställd extra popularitet.

I går kväll avslutades SVT Nyheters satsning #EttSverige med en direktsänd debatt om stad och land från Väven i Umeå. Deltog i debatten gjorde inte bara två landsbygdsministrar, utan även handläggaren Annika Laestander från Skatteverkets nedläggningshotade kontor i Lycksele. Hon kände hopp efter debatten.

Det var lite politiskt käbbel, men du tycker ändå att hon fick någon slags viljeinriktning både från landsbygdsministern och den förre landsbygdsministern?

#ETTSVERIGE – MYNDIGHETSFLYTT

– Jo de är ju egentligen överens om att hela landet ska leva, de får bara inte ihop en modell att göra det på, säger Annika Laestander.

Onsdagens debatt har gett henne förhoppningen att politikerna ska sätta sig ner och fundera.

– Nu när det har blivit sådant tryck ute i landet att man måste göra en förändring. Nu är det nog ute i Sveriges småkommuner.

Intervjun med Annika Laestander har också fått en extra skjuts i sociala medier, på grund av vad som händer i bakgrunden. Annika Laestander tycks ha helt rätt i att de två ministrarna egentligen kommer väl överens. Medan hon pratar ses nuvarande landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) gå fram till tidigare landsbygsministern och politiske motståndaren Eskil Erlandsson (C), ge honom en kram och lägga armen om honom för en pratstund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#ETTSVERIGE – MYNDIGHETSFLYTT

Mer i ämnet