Foto: SVT

Iskall mellofilm ska värma publiken på lördag

Uppdaterad
Publicerad

Det var selfiesarnas morgon när David Lindgren mötte hemmafansen i Skellefteå inför lördagens deltävling av Melodifestivalen.

Inspelade mellanakter har blivit allt viktigare inslag i Melodifestivalens direktsända deltävlingar.

Tisdag morgon var torget och gågatan i Skellefteå inspelningsplats för en av den kommande lördagens mellanakter.Och det var svinkallt.

Melodifestivalen i Skellefteå

– Min uppgift är att vifta med en stor flagga. Det är svårt när det är så här kallt. Men det är ändå värt att vara här, tyckte Agnes Westermark, en av de hundratals statisterna i filmen, som byggs kring programledaren David Lindgren.

Vill hylla Skellefteå

Bygdens son, David Lindgren från byn Ersmark, uppträdde i päls och dubbla underställ. Ändå fick han hoppa och göra åkarbrasor för att hålla ångan uppe.

När kameran gick, slog showmannen David Lindgren igång sitt sång- och danspaket.

– Det är roligt att få göra en sån här låt som handlar om Skellefteå, en hyllning till min hemstad, tyckte David.

Många tycker att mellanakterna är det bästa i melodifestivalens deltävlingar, alltså bättre än själva låtarna. Så hur tänker David Lindgren toppa den hyllade mellomedleyn ”pappakroppen”?

– Nej, den mellanakten går inte att toppa. Vi la ner otroligt mycket jobb på de tjugo låtarna i medleyn, och så blev den bra också.

Tackade tålmodiga statister

Mellan tagningarna till lördagens blivande mellanakt ställde David Lindgren glatt och villigt upp för ett oräkneligt antal selfies.

– Bara kul, tyckte David, som flera gånger tackade alla statister som så tåligt stått ut med regianvisningar och omtagningar.

Mest av alla statister strålade två små tjejer som gick längst fram med David i det sjungande mellotåget längs gågatan. Iförda var sin rosa boa.

– Det var häftigt, men kändes lite annorlunda att gå bredvid typ en artist, tyckte Nora Nyberg

– Det var roligt, sa Agnes Rydin.

– Och på lördag ska vi ha boerna på oss, tillade Nora Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Skellefteå

Mer i ämnet