Ett jaktvapen. Foto: TT/arkiv

Jakten spårade ur – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på lördagsförmiddagen till skogen norr om Skellefteå där vad polisen kallar ”tvister kring älgjakt och markområden urartat”. En person har gripits för olaga hot. Han misstänks ha hotat andra älgjägare.

Det är en oroande bild som målas upp i skogen utanför Skellefteå. Jägare, utrustade med vapen, verkar ha kommit i luven på varandra någon gång under lördagsmorgonen.

Det är oklart vad som hänt. Polisens förundersökningsledare har inte hunnit sätta sig in i ärendet ännu, men det handlar om en tvist mellan älgjägare, som enligt polisen urartat.

”Vapen har varit inblandade”, skriver polisen på sin hemsida.

Greps av polis

En person har gripits misstänkt för jaktbrott och/eller olaga hot. Hur hotet riktats är oklart, men enligt Norran.se är det markägaren som angripit en av jägarna i jaktlaget eftersom markägaren inte vill ha jakt på sin mark.

– Det blir en fysisk konfrontation där han ska ha försökt rycka av honom vapnet och sagt ”det här kommer gå illa för dig”. Nu sitter han på polisstationen i Skellefteå, gripen för olaga hot, säger Robert Öhman till tidningen.

Konflikten mellan jägarna och markägaren har enligt Öhman tidigare resulterat i polisanmälningar och verkar vara en infekterad historia.

Den gripna personen har förhörts under dagen och är numera anhållen misstänkt för olaga hot.

Polismyndigheten har omhändertagit mannens samtliga skjutvapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.