Foto: SVT Design.

Kidnappade kvinna – dödshotade sju vittnen

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig Umeåbo kastade in en kvinna i en bil, riktade ett vapen mot henne och sa att han skulle döda henne. Samma natt hotade han ytterligare sju personer och nu åtalas han på nio punkter.

Det var natten mot den 13 september som mannen ska ha slitit in kvinnan i sin bil i Boliden. Han dödshotade och riktade en luftpistol med kolsyrepatron mot henne – men hon var inte den enda. Sju vittnen ska ha utsatts för liknande hot.

– Det rör sig om personer som sedan tidigare haft en relation med varandra. Händelsen ägde rum i anslutning till en bostad och flera personer är inblandade, sa Torbjörn Nyback, inre befäl i Skellefteå till SVT då.

Sammanlagt nio åtalspunkter

Mannen ska också ha misshandlat en annan kvinna genom att knuffat in henne i en vägg. Han åtalas för två fall av olaga hot, varav ett grovt brott, misshandel samt olaga frihetsberövande. Samma datum misstänks också mannen för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning, då han ska ha kört bil med 1,50 promille på Finnforsvägen i Nyfors.

Dödshot via sms

33-åringen åtalas för ytterligare för två fall av olovlig körning, grovt brott, då han ska ha kört bil utan att ha rätt till det. Dessa ska ha inträffat den 28 augusti samt den 5 september. Mannen också ha skickat dödshot via sms till en person den 5 september och misstänks för ytterligare ett olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.