Kvinna anmäler att hon attackerats i soprum

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in en anmälan om försök till grov misshandel – efter att en kvinna ska ha blivit attackerad i ett soprum på Ålidhem i Umeå.

Attacken skedde enligt anmälan vid 15.30-tiden på tisdagen. Polisen har varit på plats, genomfört brottsplatsundersökning och hållit förhör med kvinnan.

– Det är ett soprum med källsortering, så hon var antagligen där och sorterade sopor när attacken ska ha skett, säger polisens presstalesperson Peder Jonsson.

Polisen söker vittnen

I övrigt är polisen mycket förtegen om händelsen då förundersökningen pågår.

– Fler personer kommer att förhöras kring händelsen. I det här skedet av förundersökningen vill vi inte gå ut med något signalement på misstänkt gärningsman eller mer specifik brottsplats, säger Jonsson.

Kvinnan ska enligt polisen inte ha fått några skador vid attacken.

Ärendet är rubricerat som försök till grov misshandel och polisen vill ha in tips från allmänheten som kan ha gjort iakttagelser i samband med det inträffade. Tips lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.