Poliser, helikopter och militär sökte i området. Foto: Patrick Trägårdh.

Man försvunnen efter fest

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man försvann efter en fest i Kroksjö utanför Umeå. Mannen befarades ha gått vilse i den stränga kylan. Efter en stor polisinsats hittades mannen i ett obebott hus.

Mannen var under lördagskvällen på en fest i Kroksjö, men plötsligt var han försvunnen. Man misstänkte att mannen gått vilse. Kroksjö ligger cirka tre mil norr om Umeå. 20-åringen är hemmahörande i Umeå.

– Han anmäldes försvunnen vid 04-tiden. Då hade man redan sökt efter honom ett tag i Kroksjö, säger Marie Andersson, polisens presstalesperson.

Det är iskallt ute. Enligt SMHI är det kring 14 minusgrader i Kroksjö på söndagsmorgonen. Under natten har det varit betydligt kallare och mannen var mycket dåligt klädd för kyla.

Mannen sov i ödehus

Polis, helikopter och militärer sökte efter mannen i området. Vid 09-tiden på söndagen hittades mannen i ett obebott hus.

– Han hade nog gått vilse. Han sov när han hittades, säger Marie Andersson.

– Han var kall men inte i behov av sjukvård.

Mannen hittades av en privatperson som letade i ödehuset.

– Det var kallt i huset, men han har klarat värmen ganska bra, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.