Foto: SVT

Misstänkta gärningsmannen fortfarande på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal vittnen har hört av sig efter det misstänkta våldtäktsförsöket på Ålidhem i Umeå natten mot lördag. Trots det är den misstänkta gärningsmannen fortfarande på fri fot.

– Vi har fått in tips från allmänheten som vi har bearbetat nu under dagen, men just nu vill jag inte gå in på vad det har gett, säger Henrik Lundström, polisens jourhavande förundersökningsledare.

Det var vid 03.30-tiden natten mot lördag som en kvinna i 25-årsåldern ska ha överfallits av en maskerad man på Fysikgränd på Ålidhem. Men efter att ha gjort motstånd och påkallat omgivningens uppmärksamhet ska hon ha lyckats driva honom på flykt. Mannen ska ha börjat med att rycka i kvinnans väska, men polisen tror inte att det rör sig om ett rånförsök.

Flera överfall i Umeå

Brottsrubriceringen kan ändras

– Brottsrubriceringen är fortfarande våldtäktsförsök, men den kan komma att ändras. Vi diskuterade under natten om det kunde röra sig om ett rånförsök, men det finns omständigheter som jag inte kan gå in på som gör att vi inte tror att det rör sig om ett rånförsök, säger Henrik Lundström.

På söndagseftermiddagen hade polisen ännu inte frihetsberövat någon som kunde kopplas till brottet och den misstänkta gärningsmannen var fortfarande på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera överfall i Umeå

Mer i ämnet