Foto: TT

Misstänktes för mordförsök – på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den 38-årige man som satt anhållen misstänkt för mord- alternativt dråpförsök på en kvinna i onsdags har nu släppts på fri fot.

Det var i onsdags kväll som en knivbeväpnad man ska ha attackerat en kvinna i Umeå. Brottet rubricerades först som mord- alternativt dråpförsök. Ytterligare en man som befann sig i lägenheten ska ha gått emellan, och i samband med det ha blivit skadad. Rubriceringen för det brottet blev grov misshandel.

En 38-årig man greps och anhölls senare under natten misstänkt för brotten.

Idag beslutade dock kammaråklagare Magnus Öhrn att mannen skulle släppas på fri fot.  

”Med största sannolikhet rubriceras om”

– Han släpptes på fri fot nu på eftermiddagen. Ärendet kommer med största sannolikhet att rubriceras om som misshandelsbrott. Då är det inte längre ett sånt allvarligt brott att det finns krav på häktning, säger Öhrn och fortsätter:

– Dels har man hört parterna angående avsikter och så vidare, och dels tittat på skadebilden. Det blev väldigt ringa skador på mannen som gick emellan. Såvitt jag vet behövde han inte ens besöka sjukvården, säger Öhrn.

Kvinnan utan skador

Magnus Öhrn säger också att kvinnan är helt oskadd.

– Det finns inga skador på henne. När man hör parterna kan man inte hitta någon avsikt till att man skulle vilja döda någon, säger han.

Kammaråklagare Magnus Öhrn tror att det kan bli frågan om hot eller försök till misshandelsbrott när det gäller brottet mot kvinnan, och misshandelsbrott när det gäller det som mannen som gick emellan utsattes för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.