Foto: SVT

Oklart om spelaren fortfarande är avstängd

Publicerad

Tidigare i veckan stängde Björklöven av sin spelare efter att denna blivit misstänkt för misshandel och sexuellt ofredande. Men nu vill klubben inte svara på hur den gått vidare.

Redan på söndagskvällen stängde Björklöven av spelaren som då misstänktes för misshandel och sexuellt ofredande. När polisen på måndagen la ner förundersökningen mot spelaren skrev Björklöven i ett pressmeddelande att spelaren fortfarande var avstängd av klubben.

Men nu råder det oklarheter kring det. Björklövens ordförande Mikael Salomonsson säger så här till SVT:

– Den information vi kommunicerat på hemsidan var aktuell där och då.

Men är spelaren tillbaka med laget nu?

– Med hänsyn till den enskilda individen hanterar vi ärendet internt.

Finns inte med i kvällens trupp

Ikväll spelar Björklöven match borta mot Timrå och spelaren finns inte med i den trupp som laget presenterat på sin hemsida men Mikael Salomonsson vill alltså inte svara på frågan om spelaren är avstängd från laget.

Inte heller Björklövens vd vill berätta hur klubben gått vidare efter beskedet att spelaren är avstängd från verksamheten

– Han kommer inte vara på is så länge den här processen pågår. Men vi erbjuder samtalsstöd till spelaren, säger Joakim Gustafsson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.