Foto: TT

Oklart om vargjakten kommer att återupptas

Uppdaterad
Publicerad

Än så länge under torsdagsmorgonen har inga färska vargspår synts till från de två vargar som tidigare setts i Nordmaling. Det återstår därför att se om jakten kommer att återupptas under torsdagen.

–  Det kan hända att det blir en mellandag utan någon vargjakt i dag, det beror helt på om man lyckas lokalisera några spår från vargarna, säger Björn Jonsson på Länsstyrelsen.

Under gårdagen fann man nya spår från en av vargarna och jakten sattes igång – men med ett misslyckat resultat. För fjärde gången överlevde vargen jaktförsöket.

Varg i Västerbotten

Ständig bevakning efter vargarna

Samebyn befinner sig i området och har en ständig bevakning efter vargarna. Finner de färska vargspår kontaktar de länsstyrelsen och jakten kan påbörjas. Vid 08.45-tiden på torsdagsmorgonen hade inga spår hittats efter någon varg och det var ännu oklart när jakten kommer att återupptas.

– Det är väldigt svårt att säga. De är ute nu och försöker se om de hittar några färska spår, men gör de inte det så måste man ha vissa mellandagar utan jakt, säger Björn Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Västerbotten

Mer i ämnet