Foto: SVT Design

Pappa döms för lögn om sjunkande bil

Publicerad

En 36-årig man döms i Skellefteå tingsrätt för falskt larm efter att ha ljugit om att han och hans treåriga dotter svävade i livsfara.

I mars i år ska mannen, via Facebook, ha tagit kontakt med en kvinna och påstått att han och hans dotter varit med om en bilolycka. Enligt mannen skulle de ha hamnat i vattnet och inte kunnat ta sig ur bilen. Kvinnan ska därefter ha gett sig ut och försökt lokalisera mannen och hans dotter.

Körde runt och letade

Hon ska ha kört från Skellefteå mot Skelleftehamn, samtidigt som hon konverserat med mannen via Facebook för att hitta rätt vattendrag. Efter en stund ska hon ha stannat vid Örviken, gått ut ur bilen och ropat efter mannen. Då hon inte fick något svar ringde hon 112 och väntade till Polisen kom.

Trodde inte att någon skulle gå på lögnen

Mannen påstår i efterhand att han hade druckit mycket sprit och mått psykiskt dåligt under kvällen. Han minns inte exakt vad han skrev, men säger att han inte trodde att någon skulle honom på allvar då han skrev på nätet. Mannen döms till att betala 60 dagsböter samt rättegångskostnaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.