Foto: Skärmdump/TT

Petter om hotellet: ”Tillhör bottenskalan för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Hiphop-artisten Petter var mindre nöjd med sin hotellvistelse i Umeå i helgen. ”Det här tillhör bottenskalan för mig” skriver han på sitt Instagramkonto.

Under fredagskvällen uppträdde Petter, eller Petter Alexis Askergren, på Visfestivalen på Holmön. Under sitt besök i Umeå bodde han på ett obemannat hotell i staden och hade en del svårigheter med att ta sig in.

”Det är ett obemannat hotell där man ska ta sig in med en kod som för mig inte fungerar. Jag tillslut fick tag på en i bandet som kunde släpa in mig. 2 rum i bandet fick sina rum avbokade pga av ett automatiskt system som bokar av rummen om man inte checkat in i tid. Inatt fick vi leta upp ett annat hotel till en i bandet.” skriver han på sitt Instagram-konto.

Kritisk mot ett automatiserat samhälle

Han fortsätter med att rikta kritik mot att samhället är så pass automatiserat.

”Grejen är att det här automatiserade vinsttänkande (inget fel med vinst men att skära ned personlig kontak samhället suger hårt. Vart man än vänder sig eller behöver hjälp med så kopplas man runt i automatiska telefonväxlar med förinspelade svar och knappval.”

”Han kanske har försökt komma in med bokningsnumret”

Anna Gemrud Mörner, hotelldirektör för hotellet i fråga, säger att hon inte vet varför Petters kod inte har fungerat men att hon har en teori.

– Det här är bara spekulation men eftersom det förmodligen är någon annan som gjort bokningen så kan det hänt att han har fått fel kod. Vi brukar alltid skicka ut ett välkomstbrev med kod och bokningsnummer och min teori är att han kanske har försökt komma in med bokningsnumret.

Hon menar att det inte skulle ha varit något fel på systemet.

– Koden vi använder är samma för alla som bor på hotellet det dygnet och ingen annan verkar ha haft problem just den dagen så att det skulle vara något fel på kodmaskinen verkar tveksamt.

”Det där borde vi ha fångat upp”

Mörner förklarar vidare tanken bakom det obemannade hotellet.

– Det han skriver och riktar kritik mot om att samhället förändras och att fler saker blir automatiska har jag full förståelse för. De är kritik vi har hört tidigare från andra håll. Samtidigt har vi en målgrupp som tycker om att det är på det här sättet. Folk som gillar att det går snabbt att ta sig upp på rummet. Det är dessutom ett billigare alternativ för kunden och som passar många plånböcker.

Hotelldirektören medger dock att allt inte gått riktigt rätt till.

– Vad gäller de två bandmedlemmar som inte kom in i rummen verkar det som att den person som bokat rummen hade gjort det till torsdagen och inte till fredagen. Men det där borde vi ha fångat upp. Vi brukar ringa och bekräfta bokningar så där har det brustit någonstans från vår sida. Det får vi absolut ta på oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.