Foto: TT

Polis hoppas gripa 30-åring

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens våldtäktsförsök har polisen säkrat viss bevisning och gått ut med signalement. Man är hoppfulla om att hitta den man som misstänks för brottet.

– Läget är än så länge oförändrat, vi kommer att hålla nya målsägandeförhör idag och sedan pågår inre spaning, säger Dennis Mattsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Sparkade och knuffade

Kvinnan, som är i 25-årsåldern rörde sig vid universitetssjukhuset under natten mot lördagen, och blev där kontaktad av en man som bad om en vägbeskrivning. Hon blev därefter nedtryckt till marken, där mannen försökte våldföra sig på henne.

– Kvinnan lyckades sparka och knuffa bort honom. Hon har inte fått några fysiska skador, men blev ändå mycket chockad och skärrad av händelsen, säger Dennis Mattsson

Går ut med signalement

Polis sökte med hundar i området fram till 04:00, men utan att hitta någon. Nu går polisen ut med signalement.

– Kvinnan har kunnat lämna en beskrivning. Enligt de uppgifter vi fått så rör det sig om en man i 30-årsåldern som är cirka 180 centimeter lång, mörkhyad med mörkt lockigt hår. Han bar mörka kläder och bröt på svenska.

Säkrade spår

Polisen lyckades säkra vissa spår på platsen, men vad detta var vill inte Dennis Mattson berätta.

– Vi har säkrat beslag och kommer att göra sökningar kring dessa till veckan, men än så kan jag inte säga.

Vill ha tips

Polisen är nu angelägna om att komma i kontakt med personer somrört sig i samma område under natten.

– Folk som varit i områdetvid 02-tiden i natt är väldigt intressanta för oss. Människor kanha uppfattat något som konstigt, därför är det viktigt att de hörav sig till oss.

Befann du dig i området?

Kontakta då polisen på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.