Ett lodjur på Skansen i Stockholm. Alltså inte det lodjur som eftersökes i Lycksele. Foto: TT

Polisen jagar pälsbeklädd flykting

Uppdaterad
Publicerad

Ett lösspringade lodjur har sysselsatt polisen i Lycksele under kvällen. Djuret, som enligt polisen framstår som halvtamt, tros ha smitit från djurparken i kommunen.

Ett lodjur som tros ha smitit från djurparken i Lycksele jagas under måndagskvällen av polis och personal från djurparken. Kattdjuret har setts springa omkring på Bräntbergsvägen vid 18-tiden och verkar lite halvtamt, enligt polisen i Västerbotten.

– Det går inge bra. Vi har inte anträffat det än, säger Kenneth Jonsson, vakthavande befäl vid polisen till Västerbottensnytt omkring halv nio på kvällen.

Lodjuret i Lycksele

– Vi är inte säkra på att det kommer från djurparken, men mycket tyder på det eftersom det rör sig i tätbebyggt område och sågs senast på vägen nedanför djurparken.

Personalen från djurparken vet inte heller än om det är ett av parkens djur som rymt, men är i färd med att kontrollera detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lodjuret i Lycksele

Mer i ämnet