Foto: TT

Rånaren misstänks för fler brott

Uppdaterad
Publicerad

23-åringen som under lördagen använde en kniv för att råna en man på Ersboda i Umeå är misstänkt för fler brott, bland annat förberedelse till grov misshandel.

Det gick inte riktigt som planerat för rånaren som knivhotade en 63-åring under lördagsmorgonen i Umeå. Gärningsmannen fick förvisso med sig mannens plånbok, vars ägare som tog upp jakten på sin rånare, körde på honom med sin bil och drev honom rakt i famnen på polisen.

Nya brottsrubriceringar

Nu misstänks rånaren för fler brott och sitter anhållen av åklagare för på sannolika skäl misstänkt för rån, ringa narkotikabrott, och förberedelse till grov misshandel.

– Det gjordes iakttagelser under själva brottsplatsundersökningen, och vi har kommit långt i utredningen efter att ha hållit en hel del förhör. Vi kommer jobba vidare under dagen med ännu fler förhör, säger Mats Bruhn, förundersökningsledare vid polisen i Umeå.

Gjorde uttalanden vid gripandet

Kniven som rånaren enligt polisen använde vid rånet har ännu inte hittats, och rubriceringen om grov misshandel har inte enbart med kniven från rånet att göra.

– Det har med helhetsbilden att göra; dels med vad han hade med sig vid rånet och vad som fanns intill honom vid gripandet, och dels vid uttalandet som han gjorde när han blev gripen. Med anledning av det inleder vi också en förundersökning om förberedelse till grov misshandel, säger Mats Bruhn.

– Stora ansträngningar har gjorts för att hitta kniven, men den är fortfarande borta, säger Mats Bruhn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.