Sexofredade barn på skola

Uppdaterad
Publicerad

En man ska ha lockat barn till sin bil och gjort sexuella anspelningar.

En man har anmälts för sexuellt ofredande efter att han ska ha lockat till sig barn utanför Sofiehemsskolan i Umeå och gjort sexuella anspelningar. Det handlar om barn i lågstadieåldern.

– Anmälan har just kommit in så vi kan inte säga så mycket säger Ola Kleinert vid Umeåpolisen.

Sexofredande mot barn i Umeå

Polisen har sökt efter mannen utan resultat.

– Vi har ett signalement och beskrivning av ett fordon men det är inte information som vi går ut med i dagsläget, säger Ola Kleinert.

Liknande händelser

Tidigare i höst har liknande händelser utspelat sig i Holmsund och i våras drabbades skolbarn i Obbola. Polisen har inte fått tag på personen som utsatt barn i Holmsund och Obbola. Förundersökningarna har lagts ner.

– Det är för tidigt att säga om händelserna har något samband, säger Ola Kleinert.

Skolan har lämnat in polisanmälan. Rektorn har informerat föräldrarna till de utsatta barnen via telefon och alla föräldrar på skolan har fått mail.

– Vi har höjd beredskap utifrån det här som har hänt och vi har vuxna ute på rasterna hela tiden, säger Bengt Olander, rektor Sofiehemsskolan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexofredande mot barn i Umeå

Mer i ämnet