Skärmdump från annonsen som lurade flera personer att ringa Niklas Pigge Petersson i Skellefteå. Foto: Privat

Skämtet inför finalen: Skänkte bort biljetter

Uppdaterad
Publicerad

”Pga att vi gett upp hoppet och inte vill se nederlaget på söndag skänker familjen bort tre biljetter” stod det i annonsen på sajten Blocket. Familjen fick en massa samtal från intresserade som ville se kvällens möte mellan Skellefteå och Frölunda. Men i verkligheten fanns inga biljetter.

Niklas Pigge Petersson i Skellefteå fattade först ingenting när det började komma samtal om de biljetter som han enligt en annons på blocket skänkte bort för en krona. Biljetterna gick till kvällens hockeyfinal mellan Skellefteå och Frölunda.

I annonsen stod: ”Pga att vi gett upp hoppet och inte vill se nederlaget på söndag skänker familjen bort tre biljetter. Hoppet försvann i torsdags. Finns det någon med en starkare tro på en ljusare framtid? Först till kvarn.”

– Det var ett prank. Det var kompisar som lagt in annonsen med mitt telefonnummer. Det fick en hel del uppmärksamhet, säger Niklas Pigge Petersson när SVT ringer för att kolla varför han tänkt skänka biljetterna till kvällens match.

Fanns inga biljetter

Enligt Pigge fanns inga biljetter från början. Själv ska han följa matchen på tv.

Fick du många samtal?

– Det ringde runt 10-15 pers, lika många sms minst. De flesta förstod nog att det var ett skämt, säger han.

Han har inte, som det påstås i annonsen, gett upp hoppet om hemmalaget Skellefteå, trots att laget ligger under med 3-1 i matchserien bäst av sju matcher.

– Jag tror fortfarande att vi kan vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.