Från SM-veckan i Örebro 2015. Foto: SVT.

Skellefteå kan få SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

Blir det Skellefteå eller Söderhamn som blir värdstad för SM-veckan vinter 2017? Det avslöjas den 1 juli då SVT och Riksidrottsförbundet meddelar sitt besked.

För att kunna arrangera SM-veckan vinter måste en värdstad kunna hantera såväl klassiska vinteridrotter som inomhusidrotter, men också erbjuda goda logimöjligheter och väl fungerande logistik.

– Kraven på värdstäder har höjts i takt med att SM-veckan vuxit och utvecklats till ett av våra största idrottsevenemang idag, säger Per Bergljung, sponsor- och evenemangsansvarig på Riksidrottsförbundet.

Har bra förutsättningar

Inför SM-veckan vinter står det mellan två städer om att få titulera sig som värdstad för SM-veckan vinter 2017: Söderhamn och Skellefteå.

– Det är två bra städer. Söderhamn överraskade mig. Jag trodde inte att en kommun med 25 000 innevånare skulle ha en sådan uppsättning idrottsarenor. Login är en trång sektor, men det finns fler bäddar på orter inom pendlingsavstånd. Skellefteå har presenterat en av de bästa ansökningarna jag sett. Närheten till Piteå, bara åtta mil, som arrangerar SM-veckan 2016, är dock ett minus, sett ur idrotternas perspektiv. Valet blir svårt, men båda kommer nog att få en SM-vecka, förr eller senare, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

– Städernas ansökningar imponerar och båda städerna har bra förutsättningar för att arrangera högklassiga tävlingar, säger Per Bergljung.

Var SM-veckan hamnar vinter 2017 meddelas 1 juli 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.