Foto: TT

Skidåkare lovar att åka naken i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Norska skidåkaren Petter Northug gav ett löfte om att åka femmilen i Lahtis naken ifall Calle Halfvarsson vann skiathlon. Nu kontrar svensken – med ett löfte om att åka naken i Umeå.

Northug verkar ha ett horn i sidan mot Calle Halfvarsson. Under hela VM i Lahtis har han hånat svensken och inför lördagens skiathlon lovade norrmannen att åka femmilen naken ifall Halfvarsson vann.

Det blev ingen vinst för Halfvarsson och Northug kommer att få åka femmilen med kläderna på. Men nu svarar Halfvarsson med ett eget löfte, skriver Sportbladet.

– Om han vinner femmilen i Lahtis, då åker jag femmilen på SM naken, säger Halfvarsson till tidningen.

Om Umeåborna får se en naken skidåkare när SM avgörs i Umeå den 24-26 mars återstår att se, men oddsen är goda. Northug är regerande mästare på femmilen och har goda chanser till guldmedalj när femmilen avgörs i Lahtis på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.