Foto: SVT

SLU rankat sexa i världen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) rankas av Times Higher Education som det sjätte bästa i världen bland de mindre universiteten.

– Jag blir stolt och glad. Det är ett kvitto på att den forskning och undervisning som vi bedriver är känd och till nytta för världen, säger SLU:s rektor Peter Högberg.

Som ”mindre” räknar Times Higher Education universitet med högst 5 000 studenter, men som ändå har forskning och undervisning inom fyra av rankningens sex huvudområden: (Physical sciences, Engineering & technology, Social sciences, Life sciences, Arts & humanities och Clinical, pre-clinical & health).

– Det är självklart fantastiskt. Det är en sporre för vårt fortsatta arbete, säger presschefen Mikael Jansson.

FAKTA

Rankningen av kategorin ”mindre universitet” är ny för i år, 2016. I den stora internationella THE-rankningen för 2015–2016 placerades SLU i kategorin mellan 201 och 250. Caltech i USA rankades som etta i världen och Karolinska institutet som bäst i Sverige (28:e plats).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.