Foto: Patrick Trägårdh

Spåren efter ett fylleslag

Uppdaterad
Publicerad

Brännbollsturnering och folkfest lämnar sina spår. På Rullstensgatan i Umeå ordnades en privat gårdsfest i samband med yran, 2800 personer hade visat intresse för arrangemangets facebookgrupp. En person uppges ha misshandlats på området.

Polisen fick vid 23.30-tiden larm om att flera personer hamnat i luven på varandra och börjat slåss på Rullstensgatan på Nydala i Umeå. Flera patruller skickades till platsen.

– Det kom in som att en massa personer slåss med varandra. Någon har fått ta emot slag och sparkar och sen har en person omhändertagits för fylleri. Ingen är gripen, säger Tommy Nilsson vid polisens nya regionsledningscentral i norr.

Brännbollsyran

Även en ambulans skickades till platsen för att eventuellt undsätta personer i behov av vård, men ingen ska ha behövt uppsöka vård.

Lugn start på yran

Polisen rapporterar, trots många besökare och större fester, att det var förhållandevis lugnt i Umeå i samband med Brännbollsyrans fredagskväll.

– Det blev trångt vid insläppet men stämningen bland besökarna var ändå väldigt god. Vid stängningen tömdes området snabbt bland annat tack vare ett gott samarbete med Nobina som hade satt in flera extra bussar.

Polisen rapporterar några narkotikabrott och bedrägerier, totalt 15 personer omhändertogs enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer), och golvet till en vip-avdelning på festivalområdet gav vika.

Läs mer här: ”Golvet gav vika på Brännbollsyran”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brännbollsyran

Mer i ämnet