Stal mediciner och tv-spel

Publicerad

Mannen döms till fängelse för flera brott.

En 27-årig man från Skellefteå kommun krossade fönsterrutor till en lägenhet och tog sig in för att stjäla mediciner. Han visste att den boende inte var hemma vid tillfället, men anhöriga bekräftar att det saknades mediciner. Mannen efterlämnade också fingeravtyck och blodspår på medicinskåpet.

Över en månad senare, i september 2014, bröt sig 27-åringen in i samma lägenhet genom ett ventilationsgaller och en altandörr, och stal en tv-spelskonsoll, spel och tillbehör. I juni 2015 stal han tv-spelstillbehör av en annan person. Slutligen har han också beställt och hämtat ut ett paket med narkotiska preparat på Posten.

Nu döms 27-åringen för två fall av grov stöld, samt ett narkotikabrott och en stöld av normalgraden. Mannen har tidigare dömts för ett flertal brott, främst stöld och narkotikabrott, och har två gånger misskött vårdvistelser. Han får därför till 10 månaders fängelse. Mannen får också betala skadestånd till fastighetsbolaget för skadegörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.