Kvarteret Köpmannen med den nya byggnaden sett från Hotell Lappland. Foto: Illustration: Elinder Sten

Starten för stort bygge i Lycksele nära

Uppdaterad
Publicerad

Senast i oktober i år räknar företaget Cityfastigheter med att bygget av en galleria och ett 16 våningar högt bostadshus i kvarteret Köpmannen i centrala Lycksele ska komma igång.

Byggstart för den planerade gallerian och bostadshuset i kvarteret Köpmannen i Lycksele kommer närmare. Kommunen och företaget Cityfastigheter har enats om hur tomtpriset ska fastställas och nu räknar företaget med att bygget kommer att starta senast i oktober.

– Den plan vi jobbar efter är att bygget ska starta senast i oktober, säger Cityfastigheters styrelseordförande John-Gunnar Jönsson.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Jönsson konstaterar att lokaler och lägenheter inte är fulltecknade, men att man har så många förfrågningar att man bedömer att det finns förutsättningar att dra igång bygget.

Ska värdera priset

Tidigare i veckan passerades ett av de återstående hindren på vägen i och med att kommunen och företagets jurister redde ut frågan om hur tomtpriset ska fastställas.

– Vi kommer att anlita en oberoende värderingsman för att bestämma priset. Det här är en typ av affär som inte är vanlig i en kommun som Lycksele, därför finns det inget att utgå ifrån när priset på tomten ska fastställas, konstaterar Bengt Svensson vid Lycksele kommun.

Byggplanerna omfattar en galleria på 2800 kvadratmeter och ett 16 våningar högt bostadshus med 71 lägenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet