Intresserade från hela landet har ringt till kommunväxeln i Norsjö Foto: Privat/SVT

Säljer strandtomter för en krona – kommunen nedringd

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för strandtomterna i Norsjö har gått från iskallt till brännhett på ett dygn. Telefonerna hos kommunen har gått varma efter SVT:s rapportering.

Under onsdagen berättade SVT Nyheter Västerbotten om strandtomterna i Norsjö som säljs för en krona. Inte en enda hade då nappat på erbjudandet och kommunen misstänker att det låga priset kan ha motverkat intresset för tomterna. Men efter SVT:s inslag har telefonisterna haft fullt upp.

– Det har ringt konstant sen klockan åtta i morse. De ringer från Malmö och uppåt, säger Emma Granlund, som jobbar i receptionen.

Se mer: Ingen vill ha strandtomt – ens för en krona

Måste bygga åretruntbostad

Hon gläds åt responsen men måste förtydliga för de som ringer att tomten kostar en krona under förutsättning att köparen planerar att bygga en åretruntbostad inom två år. Annars kostar en tomt på 1000 – 1500 kvadratmeter mellan 15 000 och 25 000 kronor.

– Vi hoppas att det här leder till något positivt och att folk vill bo här och flyttar hit, säger Emma Granlund.

Hoppas folk flyttar dit

Intresset har fått kommunen att lägga ut mer information på hemsidan och Roger Albertsson, projektledare, är ute och tar bilder på tomterna. Han hoppas också att det stora intresset ska leda till att folk köper marken även till ordinarie pris.

– 20 000 kronor är inte heller dyrt för en strandtomt, säger Roger Albertsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.