Björklöven höll inte hela vägen mot IK Pantern och ligger nu på kvalplats. Foto: TT

Tung förlust för Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven ligger illa till Hockeyallsvenskan. Efter att ha förlorat kvällens bortamatch mot IK Pantern ligger man nu näst sist i tabellen och riskerar negativt kval.

Matchen var länge en berg-och-dalbana. Pantern tog tidigt ledningen i den första perioden genom Johan Björk, men Stefan Andersson kvitterade bara minuter senare i numerärt underläge. Och i den andra perioden var rollerna ombytta. Då gav Marcus Jonsson Löven en 2–1-ledning som Pantern tog igen bara en halvminut senare.

Men det var inte över där. I slutet av andra perioden tog Pantern återigen ledningen, men Löven kom tillbaka i den tredje perioden och det krävdes en övertidsperiod för att avgöra matchen. Där tog gästernas krafter emellertid slut, och Pantern kunde sätta det avgörande 4 –3-målet.

Möts i sista matchen

Förlusten innebär att Löven nu trillat ned på kvalplats efter att Västerås gått och vunnit hemma mot HC Vita Hästen. Med bara två matcher kvar att spela börjar det nu se dystert ut för Umeålaget. Chansen att hålla sig kvar är dock inte borta. I grundseriens sista match möter man just Västerås, på hemmaplan i T3 Center.

På onsdag väntar serieledande Mora på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.