Foto: Emanuel Karlsson

Vännerna hedrade omkommen 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-åring som dog i en bilolycka i Vindeln i fredags hedrades med en lång kortege runt samhället på söndagskvällen. – Han var en så snäll person. Han hade gjort samma sak, säger Emanuel Karlsson, en av initiativtagarna.

– Vi ville hedra honom och försöka göra det negativa till något bra och stötta familjen och oss själva, säger Emanuel Karlsson.

Han berättar att alla känner alla i Vindeln och att samhället är som en stor familj. Och det blev tydligt när en lång rad fordon samlades för att hedra 17-åringen. Fyrhjulingar, bilar, motorcyklar och mopeder men också brandkåren deltog i kortegen.

Dödsolyckan i Vindeln

– Brandkåren här är helt fantastisk. De var med och körde med blåljuset på, säger Emanuel Karlsson.

Tankarna går till de anhöriga

Kortegen gick till olycksplatsen där det hölls en tyst minut och lämnades blommor. Väl tillbaka i Vindeln gjorde några av dem så kallade ”burn outs”.

– Han tyckte om folkrace och all motorsport, säger Emanuel Karlsson.

Han beskriver 17-åringen som en underbar människa.

– Han var en så snäll person. Han hjälpte alltid till och sa aldrig nej. Alla tankar går till de som var med i olyckan och till familjen. De ska få allt stöd de behöver, säger Emanuel Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Vindeln

Mer i ämnet