Foto: SVT.

Politiker vill förbjuda camping

Uppdaterad
Publicerad

Peter Lindqvist (SD) kräver ett campingförbud på parkeringsplatsen vid Mobackenbadet i Skellefteå.

Det skriver han i en motion till kommunfullmäktige.

På platsen har en grupp utsatta EU-migranter ställt husvagnar.

I sin motion, hänvisar Lindkvist bland annat till att miljön i området är känslig, och att risken finns att älvsvattnet förorenas av dem som bor på parkeringen.

EU-migranter i Västerbotten

Med cryptosporidiumutbrottet färskt i minne borde skydd av vattentäkten vara viktig, skriver Peter Lindkvist i motionen.

– Jag promenerar där nästan varje dag, särskilt sedan jag slutade på Rönnskär. Tidigare har det varit någon enstaka fisketurist som campat där, nu är det jättemycket folk. Det ser inte bra ut, det måste finnas en mer lämplig plats, säger han.

Fråga för kommunstyrelsen

Enligt socialnämndens ordförande i Skellefteå Kenneth Fahlesson (S), är frågan om boende ett ämne för kommunstyrelsen.

Tidigare har kommunen betalat bidrag till organisationen SAMS för att ordna med boende i Ursviken, men huset fick bland annat problem med avloppet och de boende har nu flyttat.

– Det handlar om utsatta fattiga människor, men det finns en konflikt om var de ska ta vägen. Många funderar på hur det ska bli, och vi ska diskutera nya boendelösningar, och andra akuta lösningar, säger Fahlesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-migranter i Västerbotten

Mer i ämnet