Foto: gobiten.se

24-åringen omhäktad

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten beslutade i dag att den 24-årige man som misstänks för mordförsöket i Bergsåker under midsommaraftonskvällen skall vara fortsatt häktad.

Mannen anhölls kort efter mordförsöket i Bergsåker i Sundsvall under midsommaraftonskvällen. Sedan dess har han varit frihetsberövad och suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Tingsrätten beslutade i dag att han ska sitta häktad ytterligare två veckor.

Det 19-åriga offret och den misstänkte gärningsmannen ska enligt uppgifter till Mittnytt ha setts under kvällen för en narkotikaaffär. Av någon anledning ska den misstänkte 24-åringen under mötet ha öppnat eld och skjutit 19-åringen.

Den skjutne 19-åringen har nu kunnat lämna sjukhuset. Han mår efter omständigheterna bra och har kunnat förhöras av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Sundsvall

Mer i ämnet