41-åringen tar på sig nästan allt

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvall/Timrå har – med tanke på populationens storlek – hittills varit förhållandevis förskonat från organiserad gängkriminalitet. Ingen rikstäckande MC-klubb har på allvar etablerat sig – vilket polisen är stolt över.

Varje tecken på sådan verksamhet bevakas noggrant och tillslaget från i mars i år är ett resultat av detta. Då greps två jämtar, 22 och 41 år gamla, i anslutning till en MC-klubb och fynden var anmärkningsvärda. Förutom nittIo gram amfetamin hittades ammunition, en revolver och 718 gram sprängmedel.

Idag hölls rättegången och då framkom att 41-åringen är så kallad prospect – det vill säga inte fullvärdig medlem i MC-klubben – och det är nu även han som tar på sig ALLT som åklagaren påstår.

Vapenbeslag hos MC-klubb

Det är hans dynamit – som han hittat. Det är hans amfetamin – som han skulle använda själv. Vapnen medger han är hans och därmed går MC-klubben fri.

Rättegången idag bevittnades av klubbens medlemmar i Sundsvall – en motorcykelklubb utan större fokus på motorcyklar och som nu mer än någonsin har ögonen på sig från polisens sida.

Dom faller om ett par veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vapenbeslag hos MC-klubb

Mer i ämnet