MC-rättegång inleds idag

Uppdaterad
Publicerad

Vid husrannsakan hittades vapen och narkotika. Två jämtar åtalades. MC-klubben vill inte kommentera.

Idag inleds rättegången mot de båda män från Jämtland, 22 och 41 år gamla, som misstänks för narkotikabrott och olaga innehav av vapen och sprängmedel. 

Vid ett tillslag mot en MC-klubbs lokaler i Sundsvall tidigare i år hittades vapen och sprängmedel. Enligt polisen hade man under en tid haft underrättelser om att personer i klubben har eller har haft kontakter med personer inom den kriminella MC-världen. Vid ett tillslag mot en bil i mars hittades narkotika, sprängmedel och ammunition. Tillslaget skedde utanför klubblokalerna.

Vapenbeslag hos MC-klubb

Två personer greps och vid en husrannsakan i klubbens lokaler hittades ytterligare ammunition och sprängmedel. Där hittades också en revolver.

Åtalet omfattar en rad narkotikabrott. Den yngre av männen hade några tabletter en mindre mängd cannabis för eget bruk medan den äldre hade 90 gram amfetamin som enligt åklagaren var förpackat och förberett för försäljning.

Det är också han som enligt åtalet kopplats till vapnet, en revolver kaliber 22LR, samt hagelammunition och militär spårljusammunition. Han hade också drygt 700 gram sprängmedel varav en del i hans garage i centrala Östersund. Den 22-årige mannen hade tillgång till ytterligare 460 gram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vapenbeslag hos MC-klubb

Mer i ämnet