Anders Öhrns advokat Per Näslund. Arkivbild. Foto: Dino Jasarovic/SVT

Advokat: Vi kommer att överklaga

Uppdaterad
Publicerad

Brottmålet mot de ledande personerna inom Sundsvall Dragons går med allra största säkerhet upp även i hovrätten. Åtminstone styrelseordföranden Anders Öhrn kommer att överklaga.

Orsaken är främst de oväntat långa fängelsedomarna.

Advokat Per Näslund företräder Anders Öhrn, som var styrelseordförande i Sundsvall Dragons under många år. Både han och klubbdirektören Anders Jansson dömdes till tio månaders fängelse för grovt bokföringsbrott; Öhrn dömdes dessutom för urkundsförfalskning.

Det trots att åklagaren endast yrkade på villkorlig dom för Anders Öhrn.

Sundsvall Dragons

Nu kommer målet att drivas till Hovrätten för nedre Norrland. Näslund och Öhrn har bestämt sig för att överklaga tingsrättens dom.

Inte medvetet

Per Näslund anser inte att Anders Öhrn ska fällas för uppsåtligt brott.

– Det handlar i så fall om oaktsamhet, och i så fall blir ju straffvärdet och därmed också påföljden en helt annan, säger han.

– Vi hävdar att det inte rör sig om något grovt brott. Och den urkundsförfalskning han dömts för borde inte leda till fängelse. Han har erkänt att han förfalskat en namnteckning i ett årsmötesprotokoll, men vi ska fundera på om vi också ska klaga på brottsrubriceringen där. Skulle det landa i ett osant intygande i stället blir det en annan straffsats.

Formulera överklagan

I nästa vecka ska Per Näslund och hans klient Anders Öhrn träffas för att påbörja arbetet med att formulera en överklagan.

Senast den 10 december ska överklaganden i målet vara inlämnade.

SVT har utan resultat sökt även klubbdirektören Anders Jansson och hans advokat Ulf Karström för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet