Åtalas för klockrånet

Uppdaterad
Publicerad

I dag väcktes åtal mot de två män som misstänks för rånet mot Kents ur och smycken i Sundsvall den 18 februari.

I dag åtalas de två män som rånade en klockbutik i Sundsvall i mitten av februari. De två männen, 21 och 25 år gamla stal exklusiva klockor för en halv miljon, men greps direkt efter rånet. De åtalas för grovt rån och narkotikabrott.

Grovt våld

Av åtalet framgår att gärningsmännen haft en stor kofot/bräckjärn, ett slagträ och ett järnrör. De har använt verktygen för att slå sönder flera glasmontrar. Butiksägaren som försökte ingripa, fick en stor glasmonter över sig. Han blev sedan slagen med kofot när han låg ner. Tack vare att han lyckades skydda sig med armar och ben har flera av slagen mot huvudet mildrats.

Klockrån i Sundsvall

Narkotikabrott

Enligt åklagaren är brottet grovt med tanke på omfattningen och att våldet hade kunnat vara livsfarligt. De unga männen åtalas också för narkotikabrott. Vid gripandet beslagtogs bland annat cannabis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klockrån i Sundsvall

Mer i ämnet