”Barnen stod och väntade”

Uppdaterad
Publicerad

Flera idrottslärare vi pratat med reagerar kraftfullt på uppgifterna om projektet som inte synts till.

– Dragons kom två gånger sedan kom de aldrig mer. Barnen stod och väntade. De hade älskat det här bara Dragons dykt upp, säger Ann Danielsson idrottslärare på Bredsands skola.

Javier Castro har varit idrottslärare på Ljustadalens skola i 17 år. Han berättar att Dragons varit på skolan för tre år sedan. Men då handlade det om en heldag för att prata fair play med årskurs 6. Något projekt som skulle pågå i ett år, 2-3 dagar i veckan har han inte sett till.

Sundsvall Dragons

– Vart har pengarna tagit vägen? De här pengarna måste ju användas till barnen, säger han.

”Barnen behöver aktivitet”

Både idrottslärarna menar att det är viktigt med aktiviteter på skolan och menar att man ofta kämpar med en knackig ekonomi. Samtidigt har idrottstimmarna på skoltid minskat över tid. Så det är viktigt att projekten som får pengar blir av.

– Jag tycker att barnen behöver mer aktivitet på skolan. De behöver röra på sig mer, säger Javier Castro.

Kräver bättre kontroll

Ann Danielsson ansvarar också för Skol-IF på Bredsands skola och där har man 7-8 aktiviteter i veckan för barnen. Hon säger att basketverksamheten har varit efterfrågad och säger att hon sett andra kommunala projekt i området som inte genomförts som planerat.

– Man måste ha en bättre kontroll, menar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet