Chef med dubbla roller

Uppdaterad
Publicerad

Den anhållna 32-åringen bodde i ett hus som ägs och förvaltas av Gunno Zetterkvist, som är enhetschef på Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall. Det har även tidigare stormat kring enhetschefens bisysslor.

SVT har tidigare berättat om enhetschefen Gunno Zetterkvist. För fyra år sedan slutade han på Rättspsykiatriska regionkliniken efter kritik om att han haft dubbla roller som både enhetschef på kliniken och ägare av ett eget behandlingshem som fakturerade landstinget.

Slutade efter kritik – kom tillbaka igen

Sedan slutet av förra året är han åter tillbaka som enhetschef på regionkliniken. Samtidigt driver han ett stödboende och ett fastighetsbolag. Men Rättspsykiatriska regionklinikens verksamhetschef ser inget problem med Zetterkvists bisyssla.

fritagningsförsök

-  Vi känner till hans bisysslor och har tillåtelse att bedriva dem. Han har ett stödboende och ett fastighetsbolag. För vår del gäller det att inte vara involverade med hans stödboende, och det är vi inte heller, säger Bengt Eriksson som är ställföreträdande verksamhetschef på regionkliniken. 

Driver fastighetsbolag

Gunno Zetterkvists stödboende ordnar lägenheter åt sina klienter. För ungefär en månad sedan köpte hans fastighetsbolag huset i Njurunda. Kort därefter flyttade den nu anhållne före detta rättspsykpatienten in i huset.

– Det som är ovanligt med den här verksamheten, det är att den är tämligen stor ekonomisk och innebär massa ägande. Det gör den speciell kanske, men den står inte i konflikt med vår verksamhet. Det skulle den göra om vi på något sätt hanterade pengar eller på något sätt medierade boendet, men det gör vi inte, säger Bengt Eriksson på Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall.   

SVT har sökt Gunno Zetterkvist för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

fritagningsförsök

Mer i ämnet