Enter stage startar kulturvecka

Uppdaterad
Publicerad

Kulturskolan och andra kulturutbildningar i Örnsköldsvik avslutar terminen med den så kallade 7-dagars. En vecka där kommunen svämmar över av dans och musik.

Kulturskolans 7-dagars är ett veckolångt arrangemang där elever framför vad de lärt sig under året. Anledningen är att man vill synliggöra verksamheten. Veckan startade under helgen när dansgrupperna framförde sina nummer i föreställningen Enter stage.

–Vi gör väldigt mycket varje dag ute på grundskolorna och på kvällstid men det är inte alltid man har koll på att det är vi som gör det. Därför samlar vi allt under en vecka och har konserter och uppträdanden runt om i hela kommunen. Ett sätt att lyfta fram oss, säger dansläraren Susanne Thoren,

Barnkultur i Västernorrland

Inspireras av andra

Totalt omfattar Kulturskolan i Örnsköldsviks kommun 5500 elever från förskoleklass upp till gymnasiet. Ebba Näsström är en av Kulturskolans 215 danselever. Hon menar att 7-dagars är mer än att bara visa upp sig.

– Jag tycker att det är jättekul för man får andra som sysslar med samma sak och inspireras. Det är jättekul.

Bonusdagar

Förutom dansen kommer flera skolkonserter att ges runt om i kommunen av elever från Kulturskolan, grundskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. det är så pass många arrangemang att veckan inte räcker till.

– Nej, i år blir det nio dagar. Vi tjuvstartade i Nätra tidigare i veckan så det blir lite 7-dagar plus, säger Susanne Thoren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barnkultur i Västernorrland

Mer i ämnet