Sökpatrull letar. Foto: Örjan Leek.

Fortsatt sökande efter försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick larmet om att den 78-åriga kvinnan försvunnit vid halvtio-tiden på söndagsförmiddagen och drog då igång sökinsatsen. Men fortfarande under tisdagsmorgonen hade man inte hittat kvinnan.

På måndagsförmiddagen upptäcktes en sjal i vattnet vid Gula villan nära polishuset. Sökinsatsen riktades mot en öppen vak. Dykare från Kustbevakningen undersökte vaken och närliggande bottnar vid 16-tiden på eftermiddagen. Vid 18-tiden avbröts dykningarna. Dock är det oklart om man släppt drunkningsteorin.

Ett 40-tal personer från Missing People deltog under måndagen i sökandet. De har utgått från kapellet och Kattastrand på Härnön.

Kvinna försvunnen i Härnösand

Även helikopter från sjöflygräddningen användes i sökandet, och polisen har även tagit hjälp av hemvärnet. Under måndagskvällen rekvirerades en helikopter med värmekamera från Boden. Sökandet pågick fram till midnatt.

Under tisdagsmorgonen återupptogs sökandet av polis med hundar och hemvärnet. Polisens helikopter kommer att ansluta under dagen och polisen kommer även att ha kontakter med Missing People under förmiddagen.

God kondition

Den 78-åriga kvinnan uppges vara i god fysisk kondition. Hon är cirka 165 centimeter lång, har tunt hår och väger cirka 55 kilo. Enligt polisen är det inte känt hur hon var klädd vid försvinnandet. De ytterkläder hon brukar använda finns kvar i bostaden. Eventuellt har hon en svart jacka på sig.

Kontrollera förråd

Polisen uppmanar de som bor i Härnösand, särskilt i Gådeåstaden, att kontrollera utrymmen som till exempel garage och förråd så att inte kvinnan sökt skydd där.

Tipsa polisen

Alla som sett någon som kan vara den försvunna kvinnan uppmanas ringa polisen på 114 14. Om man har henne inom synhåll uppmanas man ringa 112.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Härnösand

Mer i ämnet