Bosch Rexroth misstänks för dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En 62-årig operatör klämdes ihjäl i mars 2012 vid Bosch Rexroth, tidigare Hägglunds Drives, i Mellansel. Nu riskerar Bosch Rexroth en företagsbot efter att ha delgivits misstanke för dödsolyckan.

Det skriver Dagens Arbete på sin nätsajt.

Vid arbetsmiljöbrott kan åtal väckas mot såväl arbetsgivaren som enskilda personer med ansvar för arbetsmiljön.

Dödsolycka i Mellansel

– Här har ingen person delgivits misstanke, det går inte att bestämma vem som gjort fel, säger arbetsmiljöåklagare Stig Andersson.

Det var en marseftermiddag vid 15-tiden som olyckan inträffade. 62-åringen hittades livlös vid bredvid sin maskin. Arbetskamrater gjorde upplivningsförsök, men mannens liv gick inte att rädda.

På Hägglunds Drives, numera Bosch Rexroth, menar man att polisutredningen fortfarande pågår och att man därför inte vill kommentera ärendet.

– Utredningen pågår för fullt och vi har blivit ombedda att komma in med kompletterande information under juni, säger vd:n Karl Lindblom till Mittnytt.

Enligt åklagare Stig Andersson kan ärendet nu ta tre vägar.

– Antingen drivs det vidare mot företagsbot eller så kommer företaget kommer in med en så bra förklaring att ärendet läggs ner. Det kan också bli så att företaget inkommer med uppgifter som leder till att det blir en ny utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Mellansel

Mer i ämnet